Herplaatsing

 

Wegens omstandigheden een nieuwe plek gezocht voor Oxana en Olien (geboren op 04-03-2020). Oxana is nieuwsgierig, komt langs voor een knuffel en aaitjes en wil altijd weten wat je aan het doen bent. Olien is iets bescheidener. Uiteraard wil ze ook een knuffel en een aai, maar dringt zich niet op.

Oxana is erg op activiteit gericht. Olien veel meer op katten, dan op mensen.
Beide zusjes zijn gesteriliseerd en worden binnenkort ingeënt.
Ze kunnen nog wel een beetje sturing/opvoeding gebruiken. Zo is bijvoorbeeld het laten knippen van nagels nog wel een dingetje. Het hebben van ervaring met Oci's heeft daarom een pré. Beide meisjes gaan heel graag samen.

Ze zijn niet bekend met (jonge) kinderen en/of honden. Ze zijn wel actief en speels. Ook gaan ze erg graag naar buiten in een veilige omgeving (zoals b.v. een ren).

Voor meer info of kennismaking: cattery@nimble-nymph.nl

Dag katje, dag…!

Soms zijn er redenen waarom je nog tijdens het leven afscheid neemt van je kat. Binnen een cattery gaat het meestal om poezen of katers waar niet langer mee gefokt wordt. Of als er wrijving binnen een groep ontstaat, zodat een kat het onderspit delft. Ook een huiselijke situatie kan veranderen: een kind wordt geboren of een partner gevonden die allergisch voor katten blijkt te zijn, waardoor er ongewild negatieve aandacht richting de kat gaat.

Gelukkig worden voor deze katten nieuwe tehuizen gevonden.
In "kattenwereld-termen" wordt dat vaak een herplaatser genoemd. Soms zoek je specifieke kenmerken in dat nieuwe thuis: is de kat kinderen gewend, wel of geen andere katten, kan en wil het beestje veilig naar buiten?

Het afscheid is van beide zijden vaak moeilijk, maar als er wat tijd verstreken is, blijkt het voor de kat meestal heel goed. Ze bloeien weer op door alle positieve aandacht.
Het blijft emotioneel een moeilijk punt, maar verstandelijk beredeneerd is het de beste weg.

Via deze weg wil de Ocicat Club Holland je erop attent maken dat je voor beide kanten van de bemiddeling een beroep kunt doen op de club. Mocht er een Ocicat zijn die je huis wil/moet verlaten, verwittig dan in elk geval de fokker en de club, zodat deze kat niet op een "kat-onwaardige" manier over het internet gaat zwerven (of erger). En indien je de mogelijkheid hebt om (eventueel op termijn) een herplaatser een nieuw thuis te kunnen geven, neem dan gerust contact op met het secretariaat.

We zijn je graag behulpzaam binnen redelijke grenzen.

 

Scroll naar boven